2021-03-15 11:16:56• hírek • közlemény

A szatmári Sirály-előadás az M5 műsorán

március 16

Kedden, március 16-án romániai idő szerint 22 órai kezdettel az M5-ös televíziós csatornán lesz látható Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának a Sirály című előadása. A Csehov-drámát a Harag György Társulat a 2015/2016-os évadban vitte színre, Sorin Militaru rendezésében.

A Sirály egy különös hely története… ha egyszer beszippantott, nem menekülhetsz... valami fogva tart Arkagyina házában... Olyan, mint egy kis sziget egy tó közepén, amelyet a külvilággal egyetlen fahíd köt össze... és ezen a hídon futva látjuk közeledni Nyina Zarecsnaját. Mindenki, aki ide érkezik, vagy örökre itt ragad, vagy, ha kiszakad is rövidebb-hosszabb időre, előbb-utóbb úgyis visszatér, mintha egy ismeretlen erő vonzaná. A menekülés egyetlen módja a halál... A hídon közeledő nőalak, Nyina, azért tér vissza, hogy megmentse Trepljovot. Útjaik mégis szétválnak utóbb, hogy külön-külön, magányosan járják be életük ösvényeit. A rejtélyes „szigetről” azonban ezúttal sincsen menekvés: az élet eme két vesztese végül együtt tér vissza, hogy közösen várja a halált...



Az előadás szereplői: László Zita, Rózsa László, Bessenyei István, Sándor Anna, Nagy Orbán, Gál Ágnes, Rappert-Vencz Stella, Kányádi Szilárd, Rappert-Vencz Gábor, Gaál Gyula és Varga Sándor. A Magyar Színházak XXVIII. Kisvárdai Fesztiváljának 2016. június 25-i díjátadó gáláján  a közönségzsűri A legjobb női mellékszereplő-díját Rappert-Vencz Stellának ítélte oda Mása szerepéért a Sirály című előadásban nyújtott kimagasló alakításáért.


A produkció díszlet- és jelmeztervezője Márton Erika m.v., dramaturgja Bessenyei Gedő István, koreográfusa Bordás Attila volt. Az előadás létrejöttében asszisztensként Tamás Ágnes, ügyelőként Szabó Ritta működött közre.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: